10 sz. referenciakivonat

 

Ref. 10A:

Ez a hivatkozás angol nyelvű, és a pedofília homoszexuális férfiak közötti magasabb arányáról szóló jelentésekkel és bizonyítékokkal foglalkozik. A magyar fordítás a következő (részlet):

Egy a Psychiatric Journal of the University of Ottawa (Az Ottawai Egyetem Pszichiátriai Folyóirata) c. újságban megjelent, pedofíliával foglalkozó tanulmány a következőt írja: „Az irodalomban a heteroszexuális és homoszexuális pedofilok 2:1-es arányáról számoltak be.”

Hivatkozással Bradford és munkatársai beszámolójára [20]:

John M. W. Bradford, et al.: A pedofília heterogenitása/homogenitása, Psychiatric Journal of the University of Ottawa 13 (1988): 225. Egy másik helyen a tanulmány megjegyzi: “A kutatók különböző becslései a homoszexuális pedofília előfordulását az összes ismert molesztálás 19 és 33 százaléka közé teszik” 218.

Az eredeti angol szöveg eléréséhez kattintson ide.(fájlméret: __)

Ref. 10B:

Ez a hivatkozás angol nyelvű, és szintén a pedofília homoszexuális férfiak közötti magasabb arányáról szóló számos bizonyítékkal foglalkozik. A magyar fordítás a következő (részlet): „A homoszexuális aktivisták azon törekvései ellenére, hogy a meleg életformát elkülönítsék a pedofíliától, a kettő továbbra is nyugtalanító módon összefonódik. Ugyan számos homoszexuális nem keres fiatal szexpartnert, de a bizonyítékok azt mutatják, hogy aránytalanul sok meleg férfi keres serdülőket vagy fiatal fiúkat szexpartnernek. A homoszexualitás és a pedofília kapcsolatára a következők világítanak rá. „Pedofília a meleg kultúrában”, Thorstad Jim Kepnert, a Nemzetközi Meleg és Leszbikus Levéltár akkori gondnokát idézi. Ő így nyilatkozik: ’A mondandóm lényege az akar lenni, hogy ha ma magunk között elutasítjuk a (pedofil) fiúszerelmet, akkor nem kellene olyanok zászlóit sem lobogtatnunk, mint az ókori görögök, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Oscar Wilde, Walt Whitman, Horatio Alger vagy Shakespeare.Nem kellene az örökségünk részének tekinteni őket, hacsak nem szélesítjük ki az arról alkotott fogalmunkat, hogy mit jelent ma melegnek lenni [20].’… Az Észak-amerikai Férfi-fiú Szerelem Társaságát (North American Man-Boy Love Association – NAMBLA), amely nyíltan támogatja a „felnőtt–gyerek szexet”, 1985-ben felvették a New York-i Leszbikus és Meleg Szervezetek Tanácsa tagjai közé, csakúgy, mint a Nemzetközi Meleg Szövetség — ma Nemzetközi Leszbikus és Meleg Szövetség (International Lesbian and Gay Association – ILGA) — tagjai közé. Az 1990-es évek közepén az ILGA-nak a NAMBLA-val és más pedofil csoportokkal való kapcsolata az ENSZ-nél élvezett „Kormánytól Független Szervezet” státuszának elvesztésével járt.

Az eredeti angol szöveg eléréséhez kattintson ide. (fájlméret: 192 kb)