22 sz. referenciakivonat

 

Ref. 22:

Ez az angol nyelvű hivatkozás David Kupelian „A gonosz marketingje” című könyvét ismerteti. Könyvében Kupelian leírja, hogy Kirk és Madsen könyve („A bál után: így fogja Amerika legyőzni a melegektől való félelmét a 90-es években”) hogyan vált a homoszexuális ügy számára követendő példává, és milyen látványos sikereket értek el a szodómia terjesztésében nemcsak az USA-ban, de az egész világon. A magyar fordítás a következő (részlet):


Háborús konferencia

1988 februárjában mintegy 175, homoszexuális csoportokat képviselő, az ország minden részéből érkezett vezető aktivista tartott háborús konferenciát Warrentonban, Virginiában, hogy megtervezzék a mozgalom jövőjét. Nem sokkal ezután két aktivista, Marshall Kirk és Hunter Madsen könyv formájába öntötte azt az átfogó PR(közönségkapcsolati)-tervet, amit meleg társaik között már évek óta propagáltak.

Kirk és Madsen nem olyan ostoba aktivisták voltak, akik templomokba rontanak be és óvszereket dobálnak a levegőbe. Okos fiúk voltak ők — nagyon is okosak. Kirk, a Harvardon tanult neuropszichiáter kutató a Johns Hopkins Matematikában Koraérett Fiatalok Vizsgálatában dolgozott, és képességfelmérő teszteket szerkesztett 200-nál magasabb IQ-val rendelkező felnőttek számára. Madsen, aki a Harvardon doktorált politikatudományból, a nyilvános meggyőzési taktikák és a társadalmi marketing szakértője volt. Együtt írták meg „A bál után: hogyan fogja Amerika legyőzni a homoszexuálisok iránti félelmét és gyűlöletét a 90-es években” című könyvet.

"Akármilyen cinikusnak tűnik is — magyarázzák az elején —, az AIDS ad nekünk egy esélyt, még ha rövidet is, hogy úgy állítsuk be magunkat, mint egy áldozattá vált kisebbség, amely igazán megérdemli Amerika különös védelmét és törődését. Ugyanakkor — figyelmeztetnek — ez pontosan olyan tömeghisztériát eredményez, mint amit a nyilvános megkövezések és a lepratelepek idéztek elő a sötét középkorban és azelőtt. … Hogyan tudjuk maximalizálni a rokonszenvet, és minimalizálni a félelmet? Hogyan tudjuk azokat az ocsmány lapokat, amiket az AIDS osztott nekünk, a legjobban kijátszani?”

Hogy mi Kirk és Madsen mesteri tervének lényege? „A kampány, amit ebben a könyvben felvázolunk, habár összetett, leginkább a pofátlan propagandára épülő programon múlik, amely a pszichológia és a reklámszakma régóta ismert törvényszerűségeinek szilárd alapjain nyugszik.”


Az eredeti angol szöveg eléréséhez kattintson ide. (fájlméret: 496 kb)