34 sz. referenciakivonat

 

Ref. 34:

Ez a hivatkozás a „Napi Hírek” (svédül: „Dagens Nyheter”) Bo Svenssonnal, a Legfelsőbb Bíróság elnökével készített interjújára utal. Az interjúban Svensson mentegeti bírótársát, Leif Thorssont az általa (legalább öt különböző alkalommal) elkövetett homoszexuális bűntettek miatt. Politikailag korrekt országunkban ma csak a homoszexuális bűntényeket kezelik ilyen módon. Ha egy heteroszexuális személy követne el öt hasonló bűntényt, akkor egészen más lenne a bánásmód. A magyar fordítás a következő (részlet):


A Legfelsőbb Bíróság (svédül: "Högsta Domstolen" - HD) elnöke viccelődik bírótársa szexvásárlásán

A szexuális szolgáltatásért fizető bíró megtarthatja állását

Megtarthatja állását a HD-ben az a bíró, aki fizetett a szexért. Leif Thorsson bíró továbbra is bíráskodhat szexszel kapcsolatos tárgyalásokon. Annak ellenére, hogy ő maga is megszegte a törvényt. A legfelsőbb bíróság elnöke, Bo Svensson tegnap viccelődve azt mondta, hogy a kollégája szexvásárlását nem hátrányként kell felfogni.

„Éppen ellenkezőleg. Azt mondhatnánk, hogy alapos tudásra tett szert a témában” — jelentette ki Svensson a Dagens Nyheterrel készített interjúban.

Az igazságügy-miniszter tegnap kijelentette, hogy nem lát semmi okot Leif Thorsson pozíciójából való elmozdítására. Az igazságügy-miniszter nem gondolja, hogy Thorsson „alkalmatlannak bizonyult volna a pozíció betöltésére”, ami pedig az elbocsátás feltétele.


Az eredeti angol szöveg eléréséhez kattinston ide. (fájlméret: 1,2 MB)