pre-ref 40  


Ref. 40:
Kjo referencë është një sondazh për besimin tek Perëndia në 25 vende Suedia është në vendin e fundit, si për besimin tek Perëndia ashtu edhe nëse besojnë apo jo tek ferri. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


Suedezët në vendin e fundit në sondazh për besimin tek Perëndia.
Më shumë se gjysma e danezëve kanë besim tek Perëndia, gjë që i bën vendin më fetar në Skandinavi. Por suedezët janë në fund të sondazhit të 25 vendeve të botës.

Hetimi i fesë në Danimarkë u krye nga një grup hulumtuesish të Universitetit Alborg dhe ishte pjesë e analizës ndërkombëtare ku një mostër e popullatës në 25 vende dha përgjigje për pyetjen “A besoni tek Perëndia?”  53% e danezëve u përgjigj ‘po’ ndaj pyetjes … 

Portugalia fetare
Portugalia udhëheq me plot 92% që besojnë tek Perëndia, e ndjekur nga Polonia dhe SHBA ku numrat janë 86% dhe 84% respektivisht...Suedia është e 25-ta në listë, me fjalë të tjera e fundit, me 32% që kanë besim tek Perëndia...11% e danezëve shkojnë në kishë të paktën një herë në muaj, ndërsa numrat për Norvegjinë dhe Suedinë janë 10% dhe 8% respektivisht. Në Amerikë 48% shkojnë në kishë të paktën një herë në muaj.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 2.2 MB)