pre-ref 42  


Ref. 42:
Kjo referencë është e një deklarate nga udhëheqësi i SMF-së (Shoqata e Misionit Suedez) që shprehte kënaqësinë e tij me ligjin e ri suedez që i kriminalizon aktet e “përbuzjes” dhe “mosrespektit” ndaj homoseksualëve.  E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht): 


Udhëheqësi i SMF-së i kënaqur me ligjin kundër nxitjes së urrejtjes

Krister Andersoni, udhëheqësi i SMF-së, është i kënaqur me ligjin e ri kundër nxitjes së urrejtjes që u miratua nga parlamenti në seancën e parë të javës. ‘Jeta ka gjithmonë përparësi mbi argumentet hipotetike, tha ai në letrën e tij javore. Gjatë 35 vjetëve të tij si shërbyes, dhe 50 vjetëve të dëgjimit të predikimeve, ai kurrë nuk kishte pasur situata ku ato vargje të Shkrimeve që merren me homoseksualitetin duhet të mësohen. Andersoni mendon që të krishterë të tjerë kanë pasur të njëjtën eksperiencë.


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 2.2 MB)