pre-ref 46  


Ref. 46:
Dy ditë më vonë, në ditën e njëjtë të zhvillimit të gjyqit të pastor Grinit, pastor Hedini foli përsëri. Në një artikull në Dagen, gazetën e përditshme që mbështet homoseksualët që u themelua nga lëvizja pentekostale (dhe akoma lexohet nga shumë të krishterë sot), pastor Hedini përsëri e hodhi poshtë predikimin e pastor Grinit. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht):


A ishte predikimi i pastorit fyes?
Sot fillon gjyqi i Ajk Grinit 

Ajk Grini është akuzuar për nxitje urrejtje pas një predikimi mbi homoseksualitetin. Sot ai mbrohet para gjykatës së shkallës së parë (në suedisht: Tingsrätten) në Kalmar.  Por pa mbështetjen e denominacionit të tij. Denominacioni pentekostal distancohet nga deklaratat e tij.... 

Sten-Gunar Hedin – udhëheqësi i Kishës Filadelfia në Stokholm dhe zëdhënësi zyrtar për Pingst (që është organizata mbulesë e denominacionit pentekostal) tha:
"Mendoj që është e pavend për Grinin që të flasë ashtu siç foli ai për një grup njerëzish dhe nuk besoj që ai mund të ketë mbështetje për atë që tha. Ajo që tha ai nuk mbështetet nga Denominacioni pentekostal dhe unë vetë dëshmoj për këtë." 


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 2.2 MB)