pre-ref 53  


Ref. 53: 

Kjo referencë, në suedisht, është për si Ueirud (arqipeshkvi i ri i Kishës Luterane Suedeze që së fundi e zëvendësoi Hamarin që doli në pension) nuk është e mirëpritur në konferencën verore në Etiopi për shkak të pozitës së kishës së tij për martesat homoseksuale. E përkthyer në gjuhën tuaj lexon (pjesërisht):


Ueirudi jo i mirëpritur në Etiopi.

Udhëtimi u shty për shkak të pikëpamjes në martesat homo nga Kisha Suedeze.

Arqipeshkvi i Kishës Suedeze u ndalua të marrë pjesë në konferencën e kësaj vere nga Kisha Mekane Yesus. Ai nuk është më i mirëpritur.

Arsyeja është që kisha etiopiane nuk do që çështja homo ta pushtojë këtë konferencë. Kisha Mekane Yesus në Etiopi është, me katër milion e gjysmë anëtarët e saj aktivë, një nga kishat më të mëdha Ungjillore-Luterane në botë. Kisha i ka rrënjët e saj nga puna misionare e EFS-së në Etiopi dhe kontaktet me Kishën Suedeze dhe EFS-në kanë qenë gjithmonë me shumë rëndësi...


Për të parë tekstin origjinal në suedisht klikoni këtu (madhësia e skedarit: 2.1 MB)